Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Τα ωραιότερα παιχνίδια που μπορούν να απολαύσουν τα παιδιά είναι αυτά πο έχουν φτιάξει τα ίδια και τα έχουν αγαπήσει σε κάθε στάδιο της κατασκευής τους. Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε μαζί μοναδικούς χειροποίητους ανεμόμυλους!
Υλικά:
χρωματιστό χαρτόνι
ψαλίδι
μολύβι
λεπτό σύρμα/ πινέζες
ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια/ πλαστικά καλαμάκια/ ξυλομπογιές
Αρχικά με το ψαλίδι κόψτε το χαρτόνι σε σχήμα τετράγωνο με πλευρά περίπου 8-12 εκατοστά. Στη συνέχεια, με το μολύβι σχεδιάστε αχνά τις δυο διαγώνιους του τετραγώνου.
Με το ψαλίδι κόψτε κατά μήκος των διαγωνίων ξεκινώντας από καθεμιά από τις τέσσερις γωνίες και σταματώντας το κόψιμο λίγο πριν φτάσετε στο κέντρο του τετραγώνου (2-3 εκατοστά από το κέντρο).Πιάστε μία-μία τις τέσσερις γωνίες που κόψατε και φέρτε τις στο κέντρο του τετραγώνου. Εκεί στερεώστε τις με ένα μαλακό συρματάκι/ πινέζα. Τέλος τυλίξτε το συρματάκι γύρω από ένα καλαμάκι και ο μύλος είναι έτοιμος. Το δέσιμο πρέπει να είναι χαλαρό έτσι ώστε το χαρτόνι να μπορεί να περιστρέφεται πάνω στο ξύλο.

Η ζωγραφική σε βότσαλα από την παραλία είναι η αγαπημένη δημιουργική απασχόληση του καλοκαιριού! Δείτε σχεδιάκια που σας προτείνουμε με θέμα πέρα για πέρα καλοκαιρινό!

Υλικά: τέμπερες, πινέλα, βερνίκι. Μαζέψτε και άφθονα βότσαλα από την παραλία και ξεκινήστε να ζωγραφίζετε! Εδώ, επιλέξαμε να αφήσουμε για φόντο το φυσικό χρώμα της πέτρας.

Θάλασσα με καλοκαιρινή ομπρέλα










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου