Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

διακοπεσ

Ένας ωραίος προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές είναι αυτή η παραλία που βρίσκετε στην Νότια Εύβοια στη περιοχή Κάλαμος.Μόλις 69χλμ. Από τη Χαλκίδα και 20χλμ. Από το Αλιβέρι, ο Κάλαμος ενδείκνυται για μονοήμερες καλοκαιρινές αποδράσεις, αλλά και για διακοπές, ηρεμίας και χαλάρωσης.
Το βότσαλο και η χρυσαφένια άμμος της παραλίας, το γαλαζοπράσινο της θάλασσας του Αιγαίου, το πράσινο της φύσης στους γύρω λόφους συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο, για να απολαύσεις τον ήλιο, το μπάνιο, το καλοκαίρι είτε με…. Καλή παρέα…. Είτε οικογενειακά.
Ο Κάλαμος διαθέτει καταλύματα, για τη διαμονή σας, καθώς και παραδοσιακά ταβερνάκια για φρέσκο ψάρι και ουζομεζέδες. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα στα καφέ που λειτουργούν στην παραλία.
Ο Κάλαμος, αποτελεί τα τελευταία χρόνια προσφιλή προορισμό για τους Ευβοείς και όχι μόνο, και αξίζει να τον επισκεφτείτε.

Κατηφορίζοντας το δρόμο, η θέα της παραλίας και του οικισμού του Καλάμου είναι εκπληκτική. Ένας τεράστιος βράχος, από όπου οι πιο τολμηροί βουτούν στα νερά, χωρίζει την παραλία στη μέση, δημιουργώντας δύο παραλίες στην ουσία.
Στα βόρεια βρίσκει κανείς μια ιδανική παραλία με ήρεμα γαλαζοπράσινα νερά. Η νότια παραλία έχει πιο άγρια νερά και, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, παραθερίζουν ελεύθεροι κατασκηνωτές.
Η πρόσβαση για την παραλία Καλάμου είναι απλή και εύκολη. Απο Χαλκίδα ξεκινάμε προς Νότια Εύβοια, περνάμε Βασιλικό, Ερέτρια, συνεχίζουμε προς Αλιβέρι και αφού περάσουμε την Αμάρυνθο και μετά το Αλιβέρι ακολουθούμε το δρόμο προς Κύμη. Περνάμε τη διασταύρωση της Καρύστου και συνεχίζουμε προς Κύμη. Στο Νεοχώρι κάνουμε δεξιά (υπάρχει ταμπέλα στον κεντρικό δρόμο) και σε 7 χιλιόμετρα φτάσαμε.
Δίπλα στον Κάλαμο και σε κοντινή απόσταση υπάρχουν άλλες δύο παραλίες αυτές της Κορασίδας και του Μάγειρα, εξίσου εντυπωσιακές για τις καλοκαιρινές σας βουτιές δίπλα στην άγρια φύση της Εύβοιας και σε καθαρά νερά του Αιγαίου.
Καλές Διακοπές...
- See more at: http://www.eviaportal.gr/euboea_content.asp?ID=10992#sthash.nGWQmYjU.dpuf




Η ΣαντορίνηΘήρα ή Στρογγύλη (παλαιότερη ονομασία) είναι νησί που βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο πέλαγος, στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων, νότια της Ίου και δυτικά από την Ανάφη. Απέχει από τον Πειραιά 128 ναυτικά μίλια και 63 ναυτικά μίλια από τη Κρήτη. Ο Αθηνιός, το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού, έχει δημιουργηθεί στον ομώνυμο όρμο. Η έκταση της είναι 76,19τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σήμερα η Σαντορίνη είναι ένα από τα διασημότερα τουριστικά κέντρα του κόσμου.
Είναι γνωστή για το ηφαίστειο της. Η τελευταία ηφαιστειακή δραστηριότητα ήταν το έτος 1950. Τμήματα του ηφαιστείου της Σαντορίνης είναι: Η Νέα Καμένη (1707-1711 μ.Χ.), η Παλαιά Καμένη (46-47 μ.Χ.), το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο(ενεργό) (1650 μ.Χ.), ταΧριστιανά νησιά. Η Σαντορίνη ανήκει στο ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου και χαρακτηρίζεται ενεργό ηφαίστειο μαζί με τα Μέθανα, τηνΜήλο και την Νίσυρο. Η Σαντορίνη καθώς και τα νησιά Θηρασία και Ασπρονήσι είναι απομεινάρια του ηφαιστειογενούς νησιούΣτρογγύλη. Η Στρογγύλη ήταν ένας ηφαιστειακός κώνος. Το κεντρικό τμήμα της ανατινάχτηκε μαζί με τον κρατήρα του ηφαιστείου από τη Μινωική έκρηξη που έγινε το 1613 π.Χ. και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αυτού που σήμερα ονομάζουμε καλδέρα της Σαντορίνης και την καταστροφή του προϊστορικού πολιτισμού του νησιού. Στο θαλάσσιο χάσμα που σχηματίστηκε μεταξύ Θήρας και Θηρασίας, που έχει βάθος 1.500 μέτρων, κατά καιρούς βγήκαν στην επιφάνεια ηφαιστειακοί κώνοι που σχημάτισαν τα εξής νησιά: την Παλαιά, τη Μικρή και τη Νέα Καμένη, την Καμένη Γεωργίου του Α΄, την Καμένη του Φουκέ, την Αφρόσσα και τη Δάφνη. Όλα αυτά τα νησιά μεγάλωναν σιγά-σιγά και ενώθηκαν, εκτός από την Παλαιά Καμένη.


Η Μήλος είναι ηφαιστειακό νησί του Αιγαίου Πελάγους. Λέγεται ότι το όνομά του προέρχεται από τη λέξη 'βήλος' που εξελίχθηκε σε 'μήλος' και σήμαινε 'πρόβατο'. Κατοικείται από τους προϊστορικούς χρόνους και έχει δώσει σημαντικό μεταλλευτικό πλούτο: οψιδιανόστους προϊστορικούς χρόνους, καολίνη και ποζολανών στους ιστορικούς χρόνους μέχρι τώρα και πρόσφατα μπεντονίτη, περλίτη. Πρωτεύουσα του νησιού είναι Πλάκα.
Η Μήλος έχει σχήμα πετάλου, υπάρχουν πολλές παραλίες και πολλά καταλύματα (ξενοδοχεία - ενοικιαζόμενα δωμάτια) που καθιστούν τη Μήλο τουριστικό πόλο. Το γνωστό άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, το οποίο σήμερα βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου (Παρίσι) βρέθηκε στη Μήλο το 1820 ενώ το αντίγραφο βρίσκεται στο αρχαιολογικό μουσείο της Μήλου στην Πλάκα.
Καλές διακοπές...

Η Ζάκυνθος, γνωστή διεθνώς και με το όνομα "Τζάντε", ή Φιόρο του Λεβάντε (= Άνθος της Ανατολής) κατά τους Βενετσιάνους, είναι ένα από τα νησιά των Επτανήσων. Είναι το ενδέκατο σε έκταση ελληνικό νησί και το τρίτο (μετά την Κεφαλονιά και την Κέρκυρα) και δεύτερο σε πληθυσμό νησί των Ιονίων νήσων. Η έκτασή της είναι 406 τ. χλμ και ο πληθυσμός ανέρχεται στους 40.758 κατοίκους (απογραφή 2011). Από την Πελοπόννησο απέχει 9,5 ναυτ. μίλια (από την Κυλλήνη του Νομού Ηλείας) και 8,5 ναυτ. μίλια από το πλησιέστερο βόρεια σε αυτή νησί, την Κεφαλονιά. Οι κάτοικοί της καλούνται Ζακύνθιοι, ή Ζακυνθινοί. "Υρία", ένα από τα αρχαία ονόματα του νησιού της Ζακύνθου.

καλές διακοπές σε όλους ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου