Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Είναι ώρα για διακοπούλες:ΚΡΗΤΗ

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το 5ο μεγαλύτερο στη Μεσόγειο. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της είναι τοΗράκλειο. Η Κρήτη βρίσκεται περίπου 160 χλμ νότια της ελληνικής ηπειρωτικής χώρας εκτεινόμενη κατά διεύθυνση Ανατολή - Δύση, νότια του Αιγαίου πελάγους, του οποίου και αποτελεί το νότιο φυσικό όριο και βόρεια του Λιβυκού. Αποτελεί τμήμα της περιφερειακήςδιοίκησης της Ελλάδας και χωρίζεται σε τέσσερις περιφερειακές ενότητες: ΗρακλείουΧανίωνΛασιθίου και Ρεθύμνης. Η έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης είναι στο Ηράκλειο, όπως επίσης στο Ηράκλειο είναι και η έδρα της Περιφέρειας Κρήτης.
Στην Κρήτη υπάρχει η ημιαυτόνομος Εκκλησία της Κρήτης, εξαρτώμενη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Εδρα της Εκκλησίας της Κρήτης είναι το Ηράκλειο, ο Αρχιεπίσκοπος του οποίου είναι ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.
Στην Κρήτη άκμασε, περίπου από το 3000 π.Χ.-1.400 π.Χ., ένας από τους πρώτους πολιτισμούς της Ευρώπης, ο Μινωικός με κυριότερα κέντρα του την Κνωσό, την Κυδωνία και τη Φαιστό.



Αυτά ήταν λίγα λόγια για την Κρήτη.τώρα δείτε μερικές εικόνες από την όμορφη Κρήτη♥

                   Ηράκλειο            


                       Χανιά                                                                                                
                     
                                                                                       

Ρέθυμνο                                                              
                      

Άγιος Νικόλαος                                            
                       

Στη Κρήτη θα περάσετε πολύ ωραία.Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλόξενοι.Μπορείτε να διασκεδάσετε σε οποιοδήποτε σημείο αλλά από την στιγμή που θα πας στην Κρήτη δεν υπάρχει περίπτωση να μη πας σε κρητηκό γλέντι.Να περάσετε υπέροχα σε αυτό το μοναδικό νησί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου